Klaslokaal primair onderwijs

Het gebruik van ICT in het primair onderwijs is niet meer weg te denken. Digiborden zijn op veel scholen inmiddels een vertrouwd beeld, maar steeds meer scholen zetten de stap richting touchscreens. Niet verwonderlijk gezien de unieke voordelen van dit presentatiemiddel.

Unieke voordelen
Een onderscheidende eigenschap van het touchscreen is een scherp, helder en contrastrijk beeld voor een duidelijke weergave van de lesstof. Ook het minimale onderhoud, in vergelijking met beamers, is voor veel scholen aansprekend. Door de lange(re) levensduur en lage onderhoudskosten zijn touchscreens een uitermate duurzame keuze voor scholen. Daarnaast worden de grotere formaten touchscreens 65, 70 en 84 inch ook steeds betaalbaarder.

 

De beste keuze voor u
De voorkeur voor een digibord of touchscreen is veelal persoonsgebonden. Zo kunnen sommige gebruikers het schrijven op het glas van een touchscreen als minder prettig ervaren dan het schrijven op een ‘traditioneel’ digibord. Heeft u nog geen keuze kunnen maken tussen een touchscreen of een digitaal bord? Lees hier meer over de verschillen tussen beide presentatiemiddelen. Of wellicht staat uw school voor de keuze om alleen de beamer te vervangen en niet de gehele digibord opstelling. Onze specialisten helpen u graag bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Kleuterborden
Branches_touchscreens_primair2Ook in het kleuteronderwijs worden touchscreens, ook wel kleuterborden genoemd, steeds meer ingezet. De kleinere formaten touchscreens van 46, 55 en 60 inch zijn hiervoor uitermate geschikt. In de onderbouwgroepen kan de touchscreen op vele manieren ingezet worden, bijvoorbeeld als visuele ondersteuning en als hulpmiddel om de betrokkenheid, leerprestaties en vaardigheden te vergroten. Naast instructie- en kringmomenten, biedt het bord leerlingen de mogelijkheid om zelfstandig, adaptief en samenwerkend te leren. Met de verschillende montageopties, zoals flexibele beugels en mobiele onderstellen, bieden wij praktische oplossingen voor zowel het werken in projectgroepjes als voor klassikale instructie.

Totaaloplossingen om u te ontzorgen
Wij leveren een ruim assortiment touchscreens van diverse bekende A-merken. Bij de installatie van het touchscreen op locatie worden beeld, geluid en de aansluitpunten uitvoerig getest. Het geheel wordt hierbij gebruiksklaar opgeleverd, zodat u direct aan de slag kan. Maar wij gaan verder. Zo adviseren wij u in het onderwijskundig gebruik van de digitale presentatiemiddelen in de dagelijkse praktijk. Hiervoor bieden wij u, in samenwerking met onze trainingspartner OinO-Advies, professionele trainingen aan voor zowel startende als meer ervaren gebruikers.

Altijd een advies-op-maat
Graag denken wij met u mee over de juiste oplossing voor úw situatie, passend binnen uw budget. Neem voor een vrijblijvend advies of een offerte-aanvraag contact met ons op. Wilt u kennismaken met ons aanbod aan digitale presentatiemiddelen? Kom dan gerust langs voor een bezoek aan onze showroom: wij ontvangen u graag!